Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

BLACK BOOKS

Σήμερα θα σας μιλήσω για την καινούρια μου ανακάλυψη. ΟΚ δεν το ανακάλυψα μόνη μου, κάποιος μου είπε γι αυτό και μιας και μου αρέσει είπα να το μοιραστώ μαζί σας…

«Black Books» είναι μια Αγγλική φαρσοκωμωδία παραγωγής του 2000 ως 2004 σε τρις κύκλους με μόνο έξι επεισόδια κάθε κύκλος.



Η σειρά κέρδισε το 2000 και το 2005 το βραβείο BAFTA ενώ το 2001 κέρδισε ένα χάλκινο ρόδο (Bronze Rose) στο Festival Rose d'Or.


Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο Bernard Black είναι ένας αντικοινωνικός, κυνικός, εκκεντρικός, μισάνθρωπος, πότης και φανατικός καπνιστής Ιρλανδός, ιδιοκτήτης ενός μικρού βιβλιοπωλείου στο Λονδίνο, που δεν του αρέσουν οι άνθρωποι που αγοράζουν βιβλία και μισεί που έχει πελάτες. Δίπλα στο βιβλιοπωλείο του Bernard υπάρχει ένα κατάστημα δώρων «Nifty Gifty» που το έχει η Fran, η (μάλλον) μοναδική φίλη του Bernard. Όταν ο λογιστής του Bernard το βάζει στα πόδια προσλαμβάνει τον Manny έναν υπερβολικά αγχώδη τύπο (λογιστή), που γνωρίζει τυχαία για να τον βοηθήσει. Αυτό οδηγεί σε μια σειρά περιπετειών γύρω από το κατάστημα με πολύ πολύ γέλιο.



Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε αρκετά επεισόδια στο youtube και τους 3 κύκλους σε torrent.

Ελληνικούς υπότιτλους (εγώ τουλάχιστον) βρήκα μόνο για τον πρώτο κύκλο και φυσικά αγγλικούς και για τους τρις.


Εδώ είναι ένα μικρό ποτ πουρί από τη σειρά…